Jak uczy doświadczenie nie mamy ani wpływu, ani środków na
uświadamianie ludzkości, ale można podać parę rad sąsiedzkich. Kto będzie
chciał, to zastosuje się, a kto nie to nie może potem skarżyć się: „NIE
WIEDZIAŁEM”.
Pomimo nagłaśniania tematu, w polskojęzycznej prasie niemieckich
właścicieli pod amerykańskim zarządem do 2099 roku, nie podaje się żadnych
zasad profilaktyki, a
tylko leczenie cukrzycy, czyli sprzedaż, czyli handelek na dużą skalę.
Po wpisaniu do wyszukiwarki hasła cukrzyca, lub diabetologia
wskakuje kilkaset tysięcy rekordów. Wszystkie zachwalają taką lub inną postać
cudownych leków na sprzedaż. Żadna witryna nie podaje przyczyn tej epidemii cukrzycy.
A przecież medycyna to piękna przygoda, ale składająca się z
„dwu części”. Jedną jest Hygea, czyli profilaktyka, a drugą Panacea, czyli
leczenie. Od ćwierć wieku tak zmieniono programy nauczania, że o profilaktyce wcale się
nie mówi, a cały wysiłek zarówno kadry dydaktycznej, jak i studentów, położono
na wkuwanie procedur, czyli wzrost handlu danego preparatu.
W tym fabrykowanym piśmiennictwie pojawiają się tylko prace
uzasadniające podawanie każdego nowego, droższego leku, który rzekomo jest
mniej toksyczny od poprzedniego.
Owe trolle nie zdają sobie chyba nawet sprawy, że tego rodzaju
podkreślanie dyskwalifikuje w ogóle temat, ponieważ świadczy jednoznacznie, że
poprzedni preparat dopuszczono do sprzedaży bez prawidłowo wykonanych badań.
Jeżeli nowy jest mniej toksyczny to znaczy, że stary był toksyczny. A jaką mamy
gwarancję, że za 4-5 lat nie pojawi się nowa kombinacja z podobnymi
argumentami?
Nie jest to nic nowego. Obecna trzecia, czy już czwarta
generacja leków antykoncepcyjnych jest reklamowana cały czas jako preparaty nie
powodujące takich
skutków ubocznych, jak poprzednie. Czyli celowo uszkadzano kobiety z chęci szybkiego zysku,
bez prawidłowego zbadania preparatu. A jak wychodziło na jaw, że są poważne
skutki uboczne, to szybko zmieniono preparat.
Podkreślam preparat, ponieważ środki antykoncepcyjne nikogo nie
leczą! Są tylko źródłem łatwego dochodu,
ściąganego z niedoinformowanych dziewczyn.
Wracając od cukrzycy
Nie jest rzeczą dziwną, że witryny internetowe piszą to, co
dział marketingowy zatwierdza, ponieważ są finansowane przez
ten przemysł. Przykładowo Termedia z Poznania dostaje od jednej tylko firmy
Astellas Pharma aż 189 000 złotych w jednym 2015 roku.
Leczenie cukrzycy to jest doskonały interes, ponieważ już w 2010 roku wydano na to
105.5 miliarda euro, a prognozowany wydatki służby zdrowia w 2030 roku, pomimo
nadciągającego kryzysu, będą wynosiły 124.6 miliarda euro. Jest więc o co
walczyć.
Poniżej podam, jakie są wybrane przeze mnie główne powody takiej
epidemii cukrzycy. Opieram się nie tylko na piśmiennictwie, ale i na swoim
doświadczeniu w leczeniu tzw. stóp cukrzycowych.
Otóż ta epidemia cukrzycy ma bez wątpienia związek z
globalizacją na poziomie podstawowym, czyli winne są koncerny spożywcze. Po
pierwsze, w produktach sprzedawanych w kartonikach, kubeczkach, butelkach
plastikowych, znajdują się konserwanty, czyli środki
bakterio – grzybobójcze, niszczące nasze dobre bakterie w
przewodzie pokarmowym. Powoduje to powstawanie stanów
zapalnych przewodu pokarmowego i wyraźnie wpływa na wzrost
poziomu cukru.
Po drugie, koncerny dodają - dla smaku - pochodne chlorowcowe
fruktozy, reklamując to jako cukry naturalne, które są co
prawda 600 razy słodsze od cukru, a więc zdecydowanie tańsze, ale nieprzebadane
zdrowotnie. Jest to więc ewidentny zysk firmy, a szkoda dla chorego. Owe
słodziki przed dopuszczeniem do obrotu nigdy nie przeszły odpowiednich badań toksykologicznych.
Poza tym powszechne ich stosowanie w zdecydowany sposób zwiększa dopuszczalną dawkę.
Po trzecie, bezmyślne reklamowanie przez
diabetologów tych preparatów, sprzeczne z podstawową wiedzą medyczną, pogarsza
zdecydowanie stan chorego. Nie miałem żadnego przypadku cofnięcia się cukrzycy
typu 2 u chorych, którzy karmili się przetworzoną żywnością z supermarketów.
Dodatkowo trzeba podkreślić, że wszelkiego rodzaju dodatki do
żywności, tzw. konserwanty, czy emulgatory, także wywołują stany zapalne jelit,
szczególnie jelita grubego. Emulgatory dodawane są do wszelkiego rodzaju
pieczywa, ciast, lodów, margaryn i masłopodobnych produktów.
Proszę Czytelników o przekazanie mi, czy chociaż jeden
diabetolog, kiedykolwiek mówił o profilaktyce cukrzycy, czy tylko reklamuje
leki?
Otóż od kilkunastu już lat co najmniej wiadomo, że w cukrzycy
typu 2 doskonale działa witamina K-2.
Konkretnie, ludzie po 50. roku życia przyjmujący dziennie 500
mcg witaminy K-2, są wstanie wyleczyć się z cukrzycy po 6 -12 miesiącach jej
przyjmowania i odrzucenia spożywania wszystkich produktów sprzedawanych w
kubeczkach, kartonikach itd., czyli wysoko przetworzonych. Dotyczy to także
wszystkich napojów energetycznych, soków itd.
Wspomagać wypada takie leczenie ziołami:
liście borówki, koszyk rumianku, owoce fasoli, ziele ruty,
kłącze perzu, korzeń mniszka, liście szałwii, ziele dziurawca, kwiat jasnoty
białe.
Obecnie jeszcze można zakupić te zioła w sklepach zielarskich.
Przygotowanie ziół może być różne. Można parzyć sobie codziennie
kubek takiego naparu. Można sobie przygotować nalewkę z tych ziół. I także
przyjmować ją dwa razy dziennie.
Pragnę zwrócić uwagę, że picie ziół musi trwać przez cały czas
leczenia, czyli około roku.
Mamy wyleczonych pacjentów nawet przyjmujących już insulinę w
dawce dziennej 80j.
Witamina K-2 znajduje się w brokułach, kalafiorze, czy brukselce.
Niestety, gotowanie niszczy prawie 90% witaminy, czyli trzeba nauczyć sie
zjadać te warzywa w postaci sałatek.
Jednym z czynników uszkadzających trzustkę jest
fluor. Największy
przyrost zachorowań na cukrzycę występuje w okręgach skażonych fluorem. Obecnie
zatruwanie fluorem stało się powszechne. Usuwane odpady
fluoru z przemysłu aluminiowego, czy fabryk nawozów sztucznych,
przekształcono w surowiec do past do zębów.
Obecnie każdy sam się truje i w
dodatku wmówiono społeczeństwu, że czyni to dla swojego dobra, czyli dobra
swoich zębów.
Jeżeli do tego dodamy stosowanie przymusowej
fluoryzacji młodzieży i dzieci w szkołach oraz nagminne
skażenie społeczeństwa pastami zawierającymi fluor, to mamy jedną z
podstawowych trucizn, odpowiedzialnych za powstawanie cukrzycy.
Wiadomo, że w czasie normalnego szczotkowania zębów dziecko może
połknąć nawet do 5 mg fluoru, a dzienne zapotrzebowanie to maximum 1 mg.
[Ganowiak, Nabrzyski] Nadmiar tego pierwiastka uszkadza
właśniem.in. trzustkę, kości etc.
O związku skażenia środowiska fluorem z występowaniem cukrzycy,
chorób nowotworowych, obniżeniem IQ [dlatego stosowano fluor w obozach
koncentracyjnych] podawali w swoich pracach w końcu lat 80. i początku lat 90.
m.in. M. Gumińska - Kraków, Machoy-Szczecin. J. Jaśkowski - Gdańsk, J.
Namieśnik - Gdańsk, K. Leśnikowska – Osielska - Gdańsk, Ganowiak - Gdańsk,
Nabrzycki - Gdańsk.
Ilość polskojęzycznych publikacji mówiących o toksyczności fluoru
przekracza setkę. Zdziwienie więc budzi fakt nieznajomości przez polskich diabetologów
prawdziwych przyczyn powstawania cukrzycy.
Wiedza ta jest znana od co najmniej 1940 roku. Ale nie w Polsce.
Drugim czynnikiem jest stosowanie odpowiednich diet. Przypomnę,
że obecnie wmawiana jest społeczeństwu dieta węglowodanowa. Około 50 % kalorii
wg tzw. dietetyków powinno być pokrywane węglowodanami. Okazuje się jednak, że nadmiar
cukru niszczy florę bakteryjną. A to powoduje
stany zapalne jelit i wszelkie konsekwencje z tego wynikające.
I kolejna przyczyna powstawania cukrzycy.
Powszechny niedobór witaminy D-3. Substancja zwana witaminą D-3 jest
naprawdę hormonem sterydowym, który wpływa praktycznie na pracę
każdej komórki u człowieka. Niskie poziomy witaminy D-3 są związane z chorobami
takich układów, jak układ krążenia - zawały,
udary, układ nerwowy - depresje, układ odpornościowy - częste
zachorowania, zaburzenia metaboliczne - cukrzyca.
Udowodniono w badaniach klinicznych, że wzrost poziom witaminy
D-3 w organizmie o jedną jednostkę zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy o 8%.
Inne badanie przeprowadzone w 2013 roku udowodniło, że chorzy z cukrzycą typu
2, przyjmujący 10 000 jednostek wit D-3 i 100mcg wit. K-2 dziennie przez 8
tygodni, doświadczyli znaczącej redukcji poziomu glukozy we krwi.
Stwierdzono, że witamina D znacząco poprawia wrażliwość komórek
na insulinę. Badania przeprowadzone na 5680 pacjentach udowodniły, że
suplementacja witaminą D zwiększyła wrażliwość na insulinę o 54%.
Wiadomo, także że masowo przepisywane chorym statyny przez
kardiologów nie tylko przyspieszają ślepotę,
ale mogą wywołać cukrzycę.
Nowe badania udowodniły, że podniesienie poziomu witaminy D
powyżej 40 ng zmniejsza ryzyko wystąpienia raka o 67%. Przypomnę, że w Polsce,
nie wiadomo na jakiej podstawie, przyjęto za prawidłowy poziom 30ng. Naukowcy
natomiast twierdzą, że prawidłowy poziom to 50 - 70 ng.
Moim zdaniem, dodatkowo co najmniej 50% witaminy D-3 powinno pochodzić z opalania.
Tylko siarczan witaminy D-3 jest
rozpuszczalny w wodzie i może penetrować do wszystkich komórek w organizmie.
I tak dochodzimy do końca tematu.
Czy kiedykolwiek kardiolog,
diabetolog, sprawdzał u ciebie poziom witaminy D-3 albo sugerował, że takie
badanie należy wykonać?
Czy przepisując Tobie witaminę
D-3, przepisano również witaminę K-2?
Czy kiedykolwiek leczący Ciebie
lekarz powiedział, że cukrzycę można wyleczyć?
I to jest bezpośredni dowód zmiany szanowanego zawodu lekarza,
na dilera preparatów produkowanych przez koncerny farmaceutyczne i
rozprowadzanych w Polsce na podstawie zezwoleń rządowych. Czyli wracamy do
początku artykułu.
Nie możesz już powiedzieć, że nie wiedziałeś o tym. Sam
sobie szkodzisz, realizując procedury.
1. Blaylock R, 2004: Excitotoxicity:
apossible central mechanism in fluoride neurotoxicity. Fluoride 37,2, 301-304,
2. Cohn PD, New Jersey Department of
Health, Environmental Health servise, 1992, 1-17,
3. Feltman R.,Kosel G., Journal od
Dental Medicine 1961, 16, 190-199,
4. Gradjesn P.,et al. 1992. National
Cancer Institute.84,1903-9,
5. Gradjesn P.,et al. 2004. National
Cancer Institute,96.802-803
6. Gadhia J.S. et al, Fluor, 2000, 33,
154-158,
7. Hoover RN et al, US Public health
Service, 1990, F1 - F7 pp.
8. Jaśkowski J.,Leśnikowska-Osielska K., Wawrzyniak W. 2011:
Skutki zdrowotne skażenia fluorem. Rewaluacja bezpieczeństwa publicznego IB i
EN Gorzów Wlkp.
9. Jaśkowski J., Leśnikowska-Osielska K., Wawrzyniak W. 2010:
Antropogeneous contamination of the Baltic Sea shown on example of Gdańsk's
Phosphorus Fertilizers Plant councils versus science. Trudy XI Międzynarodowa
Konferencja młodych uczonych. 454-463
10. Jaśkowski J., Leśnikowska-Osielska K. 2000: Skutki zdrowotne
zanieczyszczenia odpadami przemysłowymi regionu pomorskiego na przykładzie
fluoru. Dziecko w środowisku zagrożonym ekologicznie. Materiały IX Konferencji
Naukowej, Legnica, 2-3 czerwca,
11. Jaśkowski J., et al. raport o stanie zdrowia dzici w Gminie
Gdańsk, 2000 r.
12. Moulin JJ., 2000,International,
Archives Occupational and Environmental Health 52,250-254.
13. Mullenih P.J. I inn. 1995:
Neurotoxicology and Teratology. 17, 2, 169-177
14. Lu Y, Sun ZR, Wu LN, Wang X, Lu W,
Liu SS. 2000: Effect of high fluoride water on inteligence in children.
Fluoride; 33, 74-78
15. Paranati E. I inn. 2011:
Intelligence quotients of 12-14 year old school children in a high and a low
fluoride village in India. 44, 3, 168-172,
16. Romundstad P, et al. 2000,Scandynawian Journal of
Work,26,461-469
17. Spittle B, 2011: Neurotoxic effects
of fluoride. Fluoride 44,3 117-124
18. Splitte B. 2000: Fluoride and
intelligence. Fluoride 33, 2, 49-52
19. Schettler T et al, Cambridge MA
2000,
20. Xiang Q, i inn. 2003: Effect of
fluoride in drinking water on children's intelligence. Fluoride; 36, 2, 83-94
21.
http://www.fluoridealert.org/wastenot414.htm
22.
http://www.fluoridealert.org/deepwater.htm
23. J.Jaśkowski et all.: Dziecko w środowisku zagrożonym
ekologicznie: materiały IX Konferencji Naukowej, Legnica, 2-3 czerwca, 2000
24. Zagrożenie fluorozą mieszkańców wsi regionu
pomorskiego, Med. Środ. 2001; t. 4, nr 1, s. 81-82
oraz około 200 pozycji dodatkowych u autorów.
dr J. Jaśkowski
„Jeżeli ludzie się zgodzą, żeby rząd kontrolował ich jedzenie oraz
leczenie,
to w krótkim czasie ich zdrowie będzie w podobnie opłakanym stanie
jak dusza niewolnika”.
Thomas Jefferson
Gdańsk 09.07.2016 r.
Otrzymane od autora mailem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz