środa, 31 maja 2017

Patent na Gronkowca Złocistego

Jest wiele pytań jak pozbyć się gronkowca złociatego.
Gronkowiec jest jedną z najbardziej znanych nam bakterii. Bakterie zaś są mikroorganizmami, które występują dokładnie we wszystkich biotopach, spotkać je można wszędzie.

Faktem jest , że bakterie bytują na człowieku i w człowieku. Komórek bakterii jest w nas 10 razy więcej niż komórek naszego organizmu.
Na nasze szczęście nie wszystkie bakterie i nie zawsze są chorobotwórcze. Dotyczy to również gronkowca. Niektóre szczepy gronkowca są nam obojętne, niektóre stanowią część naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Inaczej rzecz ma się z gronkowcem złocistym.
Czy wiesz, że niektóre szczepy gronkowca złocistego są odporne na działanie antybiotyków?

Gronkowiec złocisty (Staphylococcus aureus) jest najbardziej chorobotwórczym szczepem wśród gronkowców. Sprawia wrażenie, jakby został stworzony, by działać przeciwko człowiekowi.

Nawet do 50% populacji ludzkiej jest lub bywa nosicielami gronkowca złocistego. Bakteria ta najchętniej rozmnaża się w temperaturze około 37 st. C., czyli w ludzkim organizmie czuje się jak u siebie. Czas rozwoju zakażenia to około 2h.

Innymi słowy gronkowiec złocisty nie potrzebuje wiele czasu, by uczynić spustoszenie w naszym organizmie. Sama bakteria nie jest bardzo trwała, natomiast wytwarzana przez nią enterotoksyna jest odporna na wysokie temperatury, a więc nie zniszczy jej ani gotowanie, ani pieczenie zakażonych produktów.
Gronkowiec złocisty może bytować na naszej skórze, w gardle i w nosie. Również zwierzęta roznoszą tę bakterię. Enterotoksyna wytworzona przez gronkowca może dostać się do naszego układu pokarmowego za pośrednictwem zakażonych wędlin, sałatek, ciastek czy lodów. Nie każdy kontakt z gronkowcem oznacza automatyczne zakażenie. Jednak istnieją czynniki, które mogą zwiększyć ryzyko zakażenia, a są to między innymi niedostatki odporności spowodowane zarówno chorobami upośledzającymi działanie układu immunologicznego, jak i te sezonowe lub wygenerowane przez niewłaściwą dietę, niedobory witamin i minerałów, rany na skórze, stosowanie niektórych leków.
Gdy gronkowiec rozgaszcza się w ludzkim organizmie, może powodować:
  • różnorodne ropne zakażenia skóry i tkanek miękkich,
  • ropnie,
  • czyraki,
  • zastrzały,
  • Owrzodzenia,
  • zakażenia w obrębie narządów i układów ludzkiego organizmu,
  • zatrucia pokarmowe i ogólnoustrojowe.
Skala problemu jest różna. Mogą to być małe, ropiejące rany, zapalenia płuc wyleczalne antybiotykiem, zatrucia pokarmowe z silnym bólem brzucha, wymiotami i biegunkami, a mogą to być zakażenia powikłane sepsą, prowadzące nawet do śmierci.
Gronkowiec złocisty leczenie naturalnymi metodami.
Aby zminimalizować ryzyko zakażenia gronkowcem należy przestrzegać zasad higieny, myć ręce, nie kupować surowych produktów, ciastek z kremem w miejscach, które nie trzymają higieny, nie jeść produktów, których opakowanie zostało uszkodzone, nie jeść lodów, które wyglądają, jakby były rozmrożone i zamrożone ponownie.
Jednak najważniejszą kwestią, kluczową w unikaniu zakażeń gronkowcem, jest odporność naszego organizmu. Natura dąży do równowagi – w każdym biotopie. Również organizm ludzki funkcjonuje bez zarzutu, gdy zachowana jest jego wewnętrzna równowaga, tak zwana homeostaza, a także, gdy zachowana jest równowaga między ludzkim organizmem, a bytującymi na nim i w nim mikroorganizmami.
Gwarancją równowagi jest higieniczny tryb życia, zbilansowana dieta, unikanie czynników, które w bezpośredni sposób zaburzają równowagę naszej flory jelitowej, takich jak nadmiar słodyczy,  antybiotykoterapie.



Poniżej krótki film jak poradzić sobie skutecznie w naturalny sposób.

Patent na Gronkowca Złocistego zdradza mjr Adolf Kudliński.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz